Visions of Catalonia-Crafting Art

Primera Biennal d’Artesania Artística catalana.
peça de Matilde Grau

El director general de Comerç i del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Jordi Torrades, ha presentat avui la I Biennal d’Artesania Artística Catalana. Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració del GAC, té per objectiu posicionar i exportar el talent dels artesans i artistes de Catalunya, i potenciar la seva comercialització en l’àmbit internacional.

Comissariada per Mònica Ramon i Rubén Torres, i sota la direcció de David Places, aquesta primera edició de la Biennal està dedicada a la vessant de l’art i mostra una excel·lent selecció del treball de 31 artesans i creadors, amb base a Catalunya, que es dediquen a la creació artística i artesana contemporània. Les peces exposades estan fetes amb una actitud i intenció artística i tècniques artesanes, que van des del paper al metall, passant per la ceràmica, la fusta o el tèxtil per posar alguns exemples. Els creadors, en algun moment o en tota la seva producció, han necessitat alguna de les diverses tècniques artesanals i mostren en les obres el domini de l’ofici.

Mia LLauder

Stella Rahola

Ruth Cepedano

Carme Collell

Rosa Cortiella

Joan Serra

LLuís Comín
Visions_of_Catalunya_Catalogue_miallauder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En paraules dels comissaris, ”les obres triades es troben en el punt entremig on conflueixen l’art, el disseny i l’artesania. El procés de cada obra és molt innat i ajuda els artistes a fer creacions que, sense un domini d’una tècnica artesana, serien molt difícils de fer. En aquesta selecció d’obres es dona importància a la matèria de les peces, però també a la tècnica i a l’estètica final”.
Els 31 artistes seleccionats per aquesta primera edició són: Jordi Aparicio (joieria),  Jean Briac (escultura), Brucc (escultura), Ruth Cepedano (ceràmica), Roger Coll (ceràmica), Carme Collell (ceràmica), Lluís Comin (joieria), Germán Consetti (escultura), Mireia Coromina (tèxtil), Rosa Cortiella (ceràmica), Carol Fleischman (tèxtil i gravats), Matilde Grau (escultura), Mia Llauder (ceràmica), Madola (ceràmica), Carla Mañosas (tèxtil), Jordi Marcet — Rosa Vila-Abadal (ceràmica), Melcior Martí (tèxtil), Montferrer (forja i escultura), Clara Niubò (joieria), Laia Pla (escultura tèxtil), Francesca Poza (gravat), Ramon Puig Cuyás (joieria), Victòria Rabal (paper i tèxtil), Stella Rahola (escultura i instal·lacions), Jordi Ribaudí (cuir), Teresa Rosa (tèxtil), Tura Sanglas (escultura), Aurelio San Pedro (pintura, escultura, collage i mitjans interactius), Joan Serra (ceràmica), Jordi Traveria (pedra i vidre) i Luesma & Vega (ceràmica i vidre).

Us convidem a visitar-la al:
Centre d’Artesania de Catalunya
Banys Nous, 11 – 08002 Barcelona
Fins al 19 de setembre de 2021
Entrada gratuïtaPodeu consultar la web: visionsofcatalonia.com
També us podeu descarregar el catàleg clicant aquí